Vreemdgaan met jezelf (1)

door | 16 dec 2016 | Gerbrandy & Hollander

Hoi Ina,

Ik heb iets heel spannends gedaan! Ik heb onder de noemer ‘zakenreis’ een kamer geboekt in een hotel in Tilburg. Ik ga daar binnenkort een training reisbloggen geven en moet daar op tijd aanwezig zijn. Met de huidige fileproblematiek durf ik het niet aan om ’s ochtends in de auto te stappen, er zijn dagen dat het in Noord-Holland Noord helemaal vast staat. Hoewel het dus een verstandige beslissing is, ervaar ik het als onnatuurlijk. Het voelt als vreemdgaan met mijzelf!

Ik heb namelijk nog nooit voor mijzelf een hotelkamer geboekt. Althans, niet zolang ik echtgenoot en moeder ben. Ik ben in die tijd wel twee keer zonder man en kinderen een paar dagen op pad geweest, voor een training en een snoepreisje van mijn werk. Dat was toen geheel verzorgd, ik hoefde alleen maar aan te treden. Die ‘reisjes’ bezorgden mij overigens wel de nodige hoofdbrekers, vooral de eerst keer waren onze kinderen nog vrij klein. Het grappige was echter dat ze mij die paar dagen helemaal niet hebben gemist, terwijl ik mij constant afvroeg hoe het met het thuisfront ging.

Deze ‘zakenreis’ stond voor mij al maanden vast. Ik heb in juni eenzelfde training in Utrecht gegeven, waar ik veel te laat aankwam. Het was een hele drukke dinsdagochtendspits, over een ritje van 5 kwartier heb ik destijds ruim 2,5 uur gedaan. Ik besloot toen al om een volgende keer een hotel op de locatie van de training te boeken: het voelt bijzonder lullig om als workshopleider te laat op je eigen workshop te arriveren, kan ik je vertellen. Ik houd ervan de zaken rustig voor te bereiden. Maar als de laptop nog moet opstarten, terwijl het voorstelrondje al ten einde is, dan is dat geen lekker begin van een training!

Toch kon ik mij er deze week niet toe zetten dat hotel te boeken. Ik had al een paar keer op booking.com zitten neuzen, ik wist precies voor welk hotel ik zou kiezen, maar op de knop ‘boek nu’ drukken, was lastiger dan ik dacht. Ik ging twijfelen: wil ik dit wel echt? Ik kan toch ook om 4 uur ’s ochtends in de auto stappen? Uiteindelijk vond mijn vinger toch de boek-knop en stond er zomaar een boeking op mijn naam. De reservering op mijn telefoon is het keiharde bewijs. Om eerlijk te zijn: ik vind het kicken. Ik ga op ‘zakenreis’. Ik ben een vrouw van de wereld!

En toch… Ina, wanneer ging jij vreemd met jezelf?