Hallo, wat leuk dat je op mijn site komt kijken!
Als je op het kopje ‘over mij’ hebt geklikt wil je iets meer over mij weten, ik vertel het je graag 🙂

In 1961 ben ik in Grootebroek geboren en woonde daar tot mijn twintigste, samen met mijn ouders, twee broers en zus. Voor mijn studie Creatieve Therapie Drama aan ‘Middeloo’, tegenwoordig onderdeel van de Hogeschool Utrecht, verhuisde ik naar Amersfoort. Achtereenvolgens woonde ik in Nijkerk, Alkmaar en Hoorn. Na mijn studie was het in de tachtiger jaren vrijwel onmogelijk een baan als creatief dramatherapeute te vinden. Als tijdelijk alternatief accepteerde ik een baan als begeleider bij mensen met een beperking. Dat beviel verrassend goed en ik bleef ‘hangen’. Als Persoonlijk Begeleider werk ik nog steeds met veel plezier met deze doelgroep.
Uitstapjes maakte ik naar het onderwijs waarvoor ik mijn lesbevoegdheid haalde. De vele mogelijkheden die ik krijg en zie, maken dat ik nooit saaiheid in mijn werk ervaar. Daar waak ik voor.
Vanaf mijn huwelijk met Theo in 1986 woon ik tot grote tevredenheid in Hoogkarspel. Samen hebben we drie kinderen. Twee dochters die inmiddels zijn uitgevlogen en een nog thuiswonende zoon.

Lezen doe ik graag, het zal niemand verbazen. Al achttien jaar maak ik deel uit van een leesclubje. Een waardevolle groep waarin de meest uiteenlopende boeken besproken worden. Maar ook tot intense contacten heeft geleid door de thema’s die soms persoonlijk raken.
Ik kijk graag films, onderhoud contacten met mijn dierbare familie en vrienden en zet regelmatig het lijf in beweging. Wandelen, zwemmen, schaatsen. Ik doe het graag, maar onregelmatig. Afhankelijk van het seizoen, de zin, de tijd.
Hoewel, het zwemmen gaat al anderhalf jaar heel goed.

Het schrijven is door toeval gevoed. Een verkeerd verzonden mail leidde tot een contact dat mij erg stimuleerde tot creatief schrijven. Redactiewerk voor een vereniging werd de volgende stap. De stukjes die ik daarvoor schreef werden enthousiast ontvangen. Daardoor durfde ik aan een schrijfwedstrijd mee te doen die in 2010 werd georganiseerd door het Noordhollands Dagblad en de Nederlandse Spoorwegen. Ik won! Dat leidde tot verdere belangstelling van de krant en vanaf 2011 ben ik columns voor het NHD gaan schrijven.
Het plezier in het schrijven heeft zich inmiddels uitgebreid. Zo houd ik reisblogs bij, heb twee korte verhalen gepubliceerd en ben met andere schrijfprojecten bezig.
Een ervan, met Annemarie Gerbrandy, zal vanaf eind december 2016/ begin januari 2017 gelanceerd worden.

Schrijven vind ik heerlijk, spannend en prikkelend. Daarbij komt ook het plezier door de nieuwe contacten die het oplevert. Stimulerende ‘schrijfmaatjes’, reacties van lezers, ik geniet ervan.
Schrijven voor publiek is verrukkelijk uitdagend. Dus, beste lezer, ik hoop je ‘hier’ vaak terug te ‘zien’. En schroom vooral niet om me te laten weten wat je ervan vindt!

Hartelijke groet,
Ina

dsc_0775