Vooruitkijken naar Peru

door | 20 sep 2019 | Vamos a Peru

Peru, Zuid-Amerika. Het land van de Inca’s, de lama’s, en de panfluit. Maar sinds drie jaar ook het land van de grote liefde van onze jongste dochter, Sophie. Ze leerde Alonso kennen tijdens zijn studie in België. Sinds die tijd zijn ze een ‘setje’. Roerige jaren waarin afstuderen, verhuizingen en werk centraal stonden. Alonso spreekt en schrijft inmiddels behoorlijk goed Nederlands, noodzakelijk omdat ze hun toekomst samen in Nederland zien. Vorig jaar zijn de ouders van Alonso in Nederland geweest, wat tot een zeer hartelijke ontmoeting leidde. Een afspraak om naar Peru te komen was gauw gemaakt. Vrienden, Jos en Gerda, zie de bloggen Andalusië en Schotland, wilden graag mee. Fijn, want Peru staat helaas bekend als een land met veiligheidsrisico’s. Nu zijn we een groepje, dat voelt voor ieder van ons prettig.
Sophie reist met ons mee naar Lima, de hoofdstad van Peru, waar Alonso al is. Een paar dagen voor ons vertrek naar Nederland wordt voor hem en Sophie een afscheidsfeest gegeven. Alonso gaat namelijk met ons mee terug om zich definitief in Nederland te vestigen.
Dus gaat de reis door Peru ongetwijfeld bijzonder worden, de persoonlijke omstandigheden geven er een extra dimensie aan.

De reis zal er als volgt uit gaan zien:
Na de aankomstdag volgen twee dagen Lima, waarna we naar Cuzco vliegen. Daar verblijven we vijf volle dagen. Van hieruit bezoeken we plaatsen als Maras, Moray en Salineras. Authentieke dorpjes waar we archeologische overblijfselen zullen zien, de zoutmijnen, the sacred valley of the Inca’s en natuurlijk Machu Picchu.
Van Cuzco gaan we met een bus naar Puno. We hebben bewust voor een bus gekozen omdat de route heel mooi blijkt te zijn, vanuit een vliegtuig krijg je daar uiteraard veel minder van mee. Onderweg stoppen we bij verschillende plaatsen als Andahuaylilas, Raqchi, La Raya en Pukara.
Een hoogtepunt vanuit Puno zal, naar onze verwachting, een bezoek aan en een boottocht over, het Titicacameer zijn. Hoewel Lampa, de rose stad, ook heel mooi moet zijn.
De dagen in Puno worden we vergezeld door Sophie en Alonso die met het vliegtuig naar Puno komen en in hetzelfde hotel als wij verblijven. Na Puno vliegen zij weer terug naar Lima.
Wij vervolgen onze reis naar Chivay. Na een overnachting daar gaan we met een taxi naar Cabanaconda en stoppen onderweg in Yanqu, Maca en het uitzichtpunt ‘The cruz del condor’. Dit is het gebied van de machtige condors. Een wandeling door de Coca Canyon staat op ons lijstje.
We verblijven hier een paar dagen. Daarna gaan we met de bus naar Araquipa. Die dagen vullen we ter plekke in.
Na Arequipa vliegen we terug naar Lima, daar brengen we de laatste dagen door met onder andere dus het afscheidsfeest. Theo en ik zullen daar gaan speechen in het Spaans, dat wordt nog wat ;). We oefenen en oefenen…

Ik hoop veel mooie, indrukwekkende en misschien wel, ontroerende ervaringen te kunnen bloggen. Zoals jullie weten, lees ik tijdens het bloggen niks terug. Dat komt later wel, terug in Nederland. Zo ook foto’s. Ik hoop tijdens de reis wat toe te kunnen voegen, maar doe er niks geen extra moeite voor. Ik doe alleen dingen die ik leuk vind. Ik heb vakantie hè 😉