Nog een dagje grasveld, zwembad en beetje zee

Vandaag wederom een luierdag. Rustig ontbijten en op zoek naar vier bedjes op het grasveld bij het zwembad. Met parasols natuurlijk, die kun je nauwelijks een moment van de dag missen. De mannen beheren het grondgebied voor een dag en Gerda en ik gaan voor winkelrondje door La Cala de Mijas.
We hebben toegezegd onderweg broodjes en drinken te zullen halen.
Even is het zoeken naar de richting waarvan we denken dat daar de winkels zijn, maar snel hebben we het gevonden. Een leuk loopje, het is rustig op straat wat goed bij ons relaxte uitsta[je past. Nu we hier lopen valt het winkelaanbod toch wat tegen, de keren dat we erlangs reden leek het meer. Zeker het kledingaanbod is matig. We stappen een paar winkels in om te kijken wat ze hebben. Opvallend is het aanbod van echte herfst en winterkleding. We zagen het eerder. Het klopt gewoon niet, buiten is het steeds ruim boven de dertig graden!. Een hemdje is nog teveel, wat moet je dan met de warme vesten, truien en jurken. Natuurlijk, thuis in Nederland is het herfst, een goede reden voor Gerda om wat leuks te passen. Helaas, niet leuk genoeg om te kopen. Het aanbod van winkels hebben we snel gehad en we gaan om zoek naar de lidl waar de mannen eerder zijn geweest. We weten daardoor dat we de autoweg moeten oversteken, over een lange brug. Die is snel gevonden, en de Lidl daarna eveneens. Een grote winkel die op een wat verlaten plek staat. Wel met heel veel parkeerruimte. We halen de broodjes en wat drinken en keren terug naar het hotel waar de heren zojuist hun eerste kop koffie naar binnen gegoten hebben.
Ook wij, de dames halen een kop koffie en nestelen ons op de bedjes voor de rest van de dag. Lezen, zonnen, dommelen, kletsen, een duik in de zee, het is weer zo’n dag die we normaliter weinig hebben. Niet alleen omdat ‘thuis’ het klimaat daarvoor ontbreekt, vooral door de drukke baasjes die we alle vier zijn. Altijd wat te doen…

Eind van de middag frissen we ons op en maken een wandeling langs de boulevard, een route die we eerder gelopen hebben, nemen ergens een drankje en keren terug naar het hotel voor het avondbuffet. ‘s Avonds zitten we op het balkon bij Jos en Gerda en zien hoe een kattenvangers arriveren. Met mandjes gaan ze op pad. Het is ons opgevallen hoeveel katten er los lopen, veel wilde dus. En met de kennis dat katten vaak nestjes met veel jongen hebben, is het tegengaan daarvan noodzakelijk. Worden de dieren onvruchtbaar gemaakt of krijgen ze een spuitje? Geen idee.
We sluiten de dag af, morgen onze laatste volle dag hier.