Een creatieve ontmoeting (2)

door | 15 dec 2016 | Gerbrandy & Hollander

Hoi Ina,

Ik ben een echte petrolfreak. Oost-Groningen of West-Brabant, zet mij in een auto en ik rijd er naar toe. Dat betekent dat er onderweg ook wel eens getankt moet worden. Omdat ik eerder een auto dan een vaste partner had, ben ik gewend zelf te tanken.Bovendien vindt mijn man de melkveehouder dat diegene die de tank leeg rijdt, die ook weer moet vullen. En aangezien een boer veel minder vaak van het erf komt dan een journalist, weet jij wel wie er bij ons altijd de klos is!

Ina, ik ben ontzettend blij dat ik je tijdens het event Heel Nederland Leest heb ontmoet. Op het moment dat je bij mij in de auto stapte, leek het alsof ik je al jaren kende. Het klikte vanaf het begin. Heb jij dat gevoel ook wel eens bij mensen die je voor het eerst tegenkomt? Tijdens die middag bleek dat we veel met elkaar gemeen hebben. Natuurlijk, de passie voor schrijven is ons voornaamste raakvlak, maar ik heb het idee dat we op eenzelfde manier in het leven staan. Uitgever Elly Godijn heeft dat goed gezien toen ze ons samengebracht. Wie weet komen we tot mooie schrijfprojecten. Gerbrandy & Hollander is alvast een goed begin.

Je schrijft dat je chaotisch en ongeorganiseerd kan overkomen. Ik herken dat wel. Maar volgens mij zijn dat juist de goede eigenschappen van een creatief! Ik noem het liever georganiseerd chaotisch, zo kan ik mijn eigen ‘wanordelijkheid’ goed praten. Daarnaast vind ik het prettig om er soms een licht anarchistische levensstijl op na te houden, waarbij ik mij achter die chaos kan verschuilen. Snap je wat ik bedoel? Of draaf ik nu een beetje door? Een schrijver mag best een beetje chaotisch en stout zijn. Dan krijg je de mooiste en openhartigste verhalen.

Ik durf het best aan om je nieuwe schrijfmaatje te worden. Ik denk dat wij een heel goed duo zijn. Ik vind het spannend dat we dit project in het leven hebben geroepen en ik ben benieuwd wat het ons gaat brengen. We gaan lekker schrijven over wat ons bezig houdt – al dan niet vanuit een (on)georganiseerd chaotisch brein – en het zou leuk zijn als anderen gezellig met ons meelezen. We schuwen geen serieuze onderwerpen, hebben we afgesproken, maar humor is het belangrijkste ingrediënt. Ik voel dat er iets gaat stromen!