Door de buitendeur gaan Theo en ik via een andere buitendeur weer het guesthouse binnen om daar Jos en Gerda op te halen. Die hebben er al een speurtocht door hun kamer op zitten.Dit keer is de opbrengst een stel sokken. Onze kamers verschillen, waar zij antieke, goudkleurige kranen uit de koninklijke stallen hebben, komen onze kranen bij Gamma vandaan.Of marktplaats. Maar goed, zij hebben weer een laken dat niet passend is waardoor een hoek van het matras krom loopt. Het is gedateerd allemaal, misschien moet het jonge beheerdersstel nog sparen voor wat vlottere spullen en een emmer met een sopje. Met het ontbijt doen ze hun best, het smaakt prima. Het plan is een mooie wandeling langs het water,omhoog een berg op, te maken. Dan zijn we op tijd terug om met Skye tours een sightseeing over het eiland te maken. De fototoestellen gaan natuurlijk mee, wanneer we wederom in het zonnetje op pad gaan.

Langs het water gaat het langzaam omhoog. Het asfalt maakt plaats voor een smal pad door het struikgewas. Later wordt het rotsachtig en moeten we extra goed uitkijken waar we lopen. Het uitzicht is prachtig! Het water, de heuvels, het groen, de rotsen. Het zijn steeds dezelfde ingrediënten die voor een verrassend wisselend plaatje zorgen. We boffen weer, het zonnetje maakt alles zo mooi. En goed begaanbaar. Met regen is de kans op glibber- en dus valpartijen veel groter. Het zal niemand verbazen dat we veel foto’ s maken. Na zeker een uur omhoog geklommen te zijn komen we op een punt waar we om een berg heen kunnen en dalen achterlangs naar beneden. Geconcentreerd nemen we de afdaling tot we na in totaal zo’n zeven kwartier weer in het centrum uitkomen. Een superleuke tocht! Maar nu koffie. We komen bij een Mexicaanse gelegenheid die op een bordje zegt de lekkerste koffie van de stad te hebben. Dat willen wij proeven. Inderdaad is die erg lekker, evenals de worteltjestaart. Maar het is niet hetgeen op mij de meeste indruk maakt. Dat is het leuk uitziende meisje dat de bestelling opneemt. Of is het een jongen in wording..Ze heeft duidelijk de aanzet tot een snor en een sikje. Bizar is dat de andere drie het niet is opgevallen. Onbegrijpelijk. Observeren is een belangrijk deel van mijn vak, zal ik maar zeggen. We verlaten ‘ Arriba’ en gaan terug naar ‘ The pink House’ waar we ieder in ons eigen verblijf vertoeven. Tot het tijd is om naar plein te gaan waar we zullen opstappen voor de drie uur durende eilandtour. In het witte busje rijden we door het noordelijke deel van het Isle of Skye.

Onderweg stoppen we regelmatig op prachtige plekken, waar we uitstappen en natuurlijk foto’ s maken 🙂 Bij watervallen, bijzondere rotsformaties, onmetelijke dieptes. Schitterende vergezichten, en ach, wat niet meer. Het is gewoon weer heel erg genieten! De natuur is echt geweldig hier. Wandelen hier is een feestje. Juist omdat het zo ongerept is. De rust die er van uitgaat heeft direct een weldadige uitwerking. Dieper adem halen gaat bijna vanzelf.
Aan het eind van de middag zijn we terug op het plein, waar we gaan koffiedrinken bij de ons inmidddels vertrouwde tent. En ook dan gaan we daarna, terug in het hotel, naar onze eigen kamer om te relaxen. Om 19.00 verzamelen we opnieuw, op zoek naar een restaurant waar we heerlijk eten. Dan nog een drankje in een hotellounge, elkaar gedag zeggen en weer naar bed… Morgenochtend 8.30 uur ontbijten, naar de bus en op weg naar Inverness.