Vanmorgen als enige gasten ontbeten in het Bodo City Hotel. Ook van personeel was geen spoor te bekennen. Nah ja, het buffetje stond klaar. Rugzakken achtergelaten en paar uurtjes door de stad gedwaald. Het centrum is redelijk modern opgebouwd, historische gebouwen hebben we niet gezien. Wat hier opviel was het grote aantal aalmoesvragers in het centrum. zittend op de grond, met allemaal een soortgelijk kartonnen koffiebekertje. ik voel me daar altijd erg ongemakkelijk bij en geef nooit wat. Het helpt toch niet, behalve dat het in stand wordt gehouden of zelfs verergert. Net zoals thuis oogden ze hier Oost Europees. Misschien ook aan het backpacken en onderweg de kost bij elkaar aan het scharrelen om weer verder te kunnen?
Sophie vond in een van de winkels nog een wereldshirt dat ze onmogelijk kon laten liggen. Vervolgens liepen we langs de haven en de saladebar van een supermarkt terug naar het hotel. De bags weer op de backs geslingerd en richting het station, tegenover het station.
Daar zitten we in, de trein richting Trondheim. Heel modern met gratis wifi, een prachtige speelplek voor jonge kinderen ( zie foto) en met warme dranken en happen aan boord.

20120803_120538