Cádiz

Na wederom een uitstekend ontbijt vertrekken we per auto naar Cádiz. Cádiz was tot 1812 de hoofdstad van Spanje en is zelfs de oudste stad van het land. Met ongeveer drie kwartier rijden is het een mooi uitstapje voor vandaag.
De parkeergarage die we vinden is zo krap dat het en stuurkunsten extra ogen vraagt om de auto netjes in het smalle vak te krijgen. Zonder een paal of andere auto te raken. Het lukt Theo.
Langs de brede autoweg, over het ruime trottoir zetten we koers naar het oude centrum, een paar km lopen. Geen punt, we zijn wel wat gewend. Wel wordt het steeds warmer, waardoor we nu al, nog voor het middaguur de schaduw opzoeken om in te lopen. Als dat kan.
WE passeren en paar leuke kunstwerken, waaronder een prachtige, enorme vogel. Ook het beeld van een flamenco danseres. En even later van een flamenco danser of -muzikant. Vlak voor een flamenco dansschool. Niet lang daarna horen we aan de geluiden dat we een plein naderen waar van alles te doen is. En we worden niet teleurgesteld. Op het fantastisch mooie plein horen we vrijwel direct flamencomuziek, gespeeld op een gitaar. Een jonge vrouw geeft een dansdemonstratie