Voorpret

door | 31 mei 2015 | Treinen door Corsica

Nog één dag, het is nauwelijks voor te stellen. Morgenavond zitten we op de boot van Marseille naar Corsica, met in onze rugzakken shirtjes met korte mouwen, slippers, badkleding en zonnebrand. Temperaturen van rond de 25 graden. Zon. Het lijkt fictie, nu ik thuis beslist niet zonder sokken en een warm vest kan. Hier, in Hoogkarspel, waar ik gisteren, eind mei, moest schuilen voor een fikse hagelbui.

Corsica dus, ik kende het eiland vooral topografisch, gelegen tussen Frankrijk en Italië, en als geboorte-eiland van Napoleon. Dat was het wel.
Dat gaat anders worden. Na de vorige heerlijke treinreizen waren we zoek naar een nieuw traject en bleven bij De Treinrondreis Corsica ‘hangen’. De informatie over het eiland is aantrekkelijk, er is genoeg te zien en er zijn fantastische wandelgebieden. Omdat we in juni gaan en de temperaturen zoals gezegd ruim boven het vriespunt zijn, wilden we geen lange treindagen. Op Corsica blijkt dat perfect aan te sluiten bij die wens. Met hooguit drie uur in een trein kunnen we ons steeds naar een andere plek, met ander verblijf, verplaatsen. Daardoor is er alle tijd en ruimte om veel te bezichtigen, veel te wandelen én te luieren op het strand. Dat we ook geen terrasjes overslaan en her en der een lekker hapje gaan eten, zal de mensen die ons kennen niet verbazen;)
Morgen dus: we vertrekken op tijd vanuit Hoogkarspel naar Amsterdam waar we de Thalys naar Parijs nemen. Van Parijs naar Marseille met de TGV en vanuit Marseille met de nachtboot naar Ajaccio op Corsica. De treinreis staat als achtdaagse rondreis bekend, maar wij maken er twaalf dagen van. Uiteraard om meer te kunnen zien en meer te kunnen genieten in een relaxed tempo. Behalve in Corte, Calvi en Erbalunga overnachten we om die reden extra in Ajaccio en Bastia, en verblijven we in een paar van de eerst genoemde plaatsen langer.
O ja, mijn zonnehoed moet ook beslist mee! Ik ga verder met pakken. Het volgende verslagje komt vanaf de boot of uit Ajaccio.
De berichten onderweg worden op mijn tablet geschreven: corrigeren en foto’s invoegen is vorige keren lastig gebleken. Lastigheden waar ik mijzelf tijdens de vakantie niet mee ga vermoeien. Komt daarna wel. Ik houd het leuk voor mijzelf 🙂
Bonjour! of Ciao! De taal schijnt op Corsica een allegaartje te zien. We zullen het horen..
Kaartje Corsica

Vlag-van-Corsica

Het Morenhoofd is al drie eeuwen het symbool van onafhankelijk Corsica. De koningen van Aragón gebruikten het om de overwinning op de Moren in de 13e eeuw te vieren. ( Met dank aan Bas W. die voor mij veel informatie over Corsica verzameld heeft. Ik ga er lekker gebruik van maken.)