Ina Hollander

Columnist

 • Geprikkeld

  Kopje koffie, krantje erbij en alle tijd om te lezen. Tel daarbij op de intense tevredenheid over hoe mijn leven gaat en het zonnetje dat de kamer in een prachtig licht zet. Ik voel me fantastisch.

  ‘Zorgmedewerkers verplichten tot griepprik.’ Ik verslik me, lees ik dit goed?
  Het stresshormoon cortisol jaagt in één keer de rust mijn lijf uit. Een gedwongen vaccinatie om een griepepidemie onder het personeel te voorkomen? Of om de onderbezetting een stukje verder onder het vloerkleed te kunnen schuiven?

  Nooit heb ik griep gehad. Natuurlijk, puur geluk, dat weet ik ook wel. Het lijkt totaal onbelangrijk. Als de werkgever eist dat zijn poppetjes op de werkvloer gevaccineerd moeten worden, gebeurt dat. Dat is het idee. Ik word er onpasselijk van. Bestaat het Blijf Van Mijn Lijf huis nog? Overdrijf ik? Welke regisseur heeft het recht te bepalen wat ik voel, denk en ervaar?

  Mijn vader haalde vrijwillig de griepprik, desondanks was hij de enige in het gezin die vanwege griep soms in bed belandde.
  Vette pech, maar gelukkig was hij geen slachtoffer van een dwangcultuur.
  Ik mopper zachtjes: kom maar op, mannetjes en vrouwtjes die mij moeten vastbinden voor die vermaledijde spuit. Ongetwijfeld zal ik ziek zijn, minstens twee weken.

  Lekker om een plan achter de hand te hebben, maar nu eerst paracetamol tegen de barstende koppijn.

  Vorige

  Snoeshaan

  2 Reacties

  1. Wim van Dijen

   Ja Ina, we leven tegenwoordig in de Nederlandse dwangcultuur, griep of niet, inenten zullen we. Hoe zou dat bij onze buren de Belgen zijn, zijn die minder gevoelig voor griep of denkt de regering daar dat moeten de volwassenen toch echt zelf uitzoeken?

   • Het laatste woord is er nog niet over gezegd; wel wat mij betreft, maar dat serieus de werkgever zoveel macht kan krijgen dat werknemers gedwongen kunnen worden om…eng!
    En de Belgen? Die zijn zo dom nog niet.

  Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

  Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén